top of page

Pravno obvestilo in pogoji uporabe spletnega mesta

To obvestilo se nanaša na spletni portal, vključno z vsemi njegovimi podstranmi. Informacije in gradiva na elektronskem naslovu fortis-veritas.com so v lasti FORTIS VERITAS d.o.o. in so zaščitena s pravicami intelektualne lastnine FORTIS VERITAS in drugih podjetij, katerih vsebine so vključene v spletni portal. Vse pravice so pridržane.

Omejitev glede uporabe gradiv in informacij

Informacije in gradiva na tem mestu lahko prenesete za svojo osebno uporabo, ne da bi spremenili obvestila o avtorskih pravicah, obvestila o drugih pravicah intelektualne lastnine ali obvestila o drugih pravicah. Gradivo lahko natisnete za osebno uporabo, če jih ne distribuirate brez pisnega dovoljenja družbe FORTIS VERITAS. Prav tako je prepovedana uporaba katerega koli elementa spletnega mesta FORTIS VERITAS za kakršne koli druge namene razen za izključno osebno, nekomercialno ali domačo rabo.

FORTIS VERITAS ni odgovorna za oblikovanje ali vsebino katere koli spletne strani, ki je povezana z našim spletnim portalom. V primerih, ko obiščete in uporabljate povezana spletna mesta, FORTIS VERITAS ne bo odgovorna.

FORTIS VERITAS ni odgovorna za morebitne težave, ki se lahko pojavijo na spletni strani ali pri uporabi spletnih storitev.

Ta dokument se lahko kadar koli spremeni, zato preverite najnovejšo različico na tej strani. Z uporabo te strani ste pokazali, da razumete naše pogoje in določila ter se z njimi strinjate.

Če ne upoštevate pravil, lahko pridete v težave. Spletno mesto je v lasti in upravljanju ljudi, ki postavljajo pravila, in če jih kršite, ste odgovorni za posledice.

FORTIS VERITAS ne nadzoruje vsega, kar se dogaja na tej spletni strani, vendar si pridržujemo pravico do tega.

Omejitev odgovornosti

FORTIS VERITAS na svojem spletnem portalu zagotavlja informacije in gradiva zgolj v informativne namene. FORTIS VERITAS ne more zagotoviti nemotene uporabe spletnega portala, uporabniki pa so za uporabo spletnega portala odgovorni na lastno odgovornost. Niti FORTIS VERITAS niti katera koli druga fizična ali pravna oseba, ki je sodelovala pri nastanku, nastanku in izdelavi spletnega portala FORTIS VERITAS ali še sodeluje pri nadgradnjah in novih informacijah in gradivih, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi nastala zaradi dostopa, uporabe ali nezmožnosti uporabe informacij. in gradiva na spletnem portalu FORTIS VERITAS. FORTIS VERITAS prav tako ne more biti odgovorna za kakršno koli škodo (vključno tisto, ki jo povzročijo virusi) računalniške opreme, mobilnih telefonov ali katere koli druge aplikacije, s katero je mogoče dostopati do spletnega mesta, ki je posledica vašega obiska spletnega mesta ali kakršne koli njegove uporabe. FORTIS VERITAS ne more biti odgovorna za kakršno koli škodo, ki bi lahko nastala zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe spletnega portala FORTIS VERITAS.

 

FORTIS VERITAS se bo trudila, da bodo podatki na teh straneh ažurni in točni, vendar ne more jamčiti, da so vedno točni, ažurni ali popolni.

FORTIS VERITAS ne more zagotoviti, da bodo strani na tem spletnem mestu vedno enake. Včasih se lahko spremenijo brez opozorila, kar lahko pomeni, da stvari, ki ste jih videli prej, morda ne bodo več tam. Vendar FORTIS VERITAS ne prevzema nobene odgovornosti, če gre zaradi teh sprememb kaj narobe.

Sprejemljiva poraba te strani

1. Splošna pravila:

Strinjate se, da ne boste uporabljali strani našega spletnega portala za nezakonite namene. Na našem spletnem mestu ne smete nezakonito deliti ali shranjevati nobenih datotek:

  • na način, ki krši veljavno zakonodajo ali predpise,

  • na način, ki krši avtorske pravice, patente, blagovno znamko, trgovinsko skrivnost ali druge pravice intelektualne lastnine drugih ali krši zasebnost ali javnost drugih osebnih pravic ali drugih, ali

  • na klevetniški, nespodobni, žaljiv, grozilni, opravljiv, zmerjalni ali odvratni način,

  • uporabnik se strinja, da lahko njegove osebne podatke, ki jih je posredoval preko vprašalnika ali prijave na novice uporabljamo za interne namene podjetja oziroma pošiljanja reklamnih ali informativnih gradiv, vendar izključno s strani družbe FORTIS VERITAS d.o.o..

2. Kršitve:

FORTIS VERITAS ima pravico presoditi, ali katera koli uporaba sistema krši ta pravila, in sprejeti potrebne ukrepe za zaustavitev kakršnih koli kršitev. Če nekdo krši varnost sistema ali omrežja, lahko FORTIS VERITAS vključi policijo ali druge pravne organe. FORTIS VERITAS bo sodeloval tudi z organi pregona, da bi identificiral in kaznoval vpletene v takšne kršitve.

3. Varnost:

Uporabnikom je prepovedano kršiti ali poskušati kršiti varnostne ukrepe tega mesta. To vključuje, vendar ni omejeno na naslednja dejanja:

3.1. uporaba napačnega gesla ali uporaba gesla, ki pripada drugemu uporabniku, ali dostop do neuporabniških podatkov ali prijava v strežnik ali račun, do katerega ta uporabnik nima pravice dostopa;​

3.2. če ne razkrijete gesla, dovolite tretji osebi uporabo gesla ali obvestite FORTIS VERITAS, če je bilo geslo preneseno.

3.3. za raziskovanje ali testiranje ranljivosti sistema ali omrežja ali za poskus kršitve varnostnih politik ali pravil za prijavo brez ustrezne odobritve.

3.4. poskusi poseganja v uporabnike, gostitelje ali omrežne storitve, vključno z, a ne omejeno na, preobremenitvijo, pošiljanjem e-pošte, bombardiranjem e-pošte ali zrušitvijo.

3.5. pošiljanje moteče elektronske pošte, vključno s promocijami in/ali oglasi izdelkov ali storitev;

3.6. Ponarejanje paketa TCP/IP ali dela prenosnih podatkov pri naročanju na e-pošto ali glasilo;

3.7. Uporaba celotne ali dela vsebine našega spletnega mesta, brisanje ali spreminjanje vsebine našega spletnega mesta ali povezava do našega spletnega mesta brez našega izrecnega pisnega dovoljenja.

 

4. Prekinitev uporabe:

Če naredite nekaj, kar FORTIS VERITAS meni, da je narobe, ali nekaj, kar je škodljivo za drugega uporabnika, lahko le-ta prekine dostop do celotne vsebine ali njenega dela.


Internet je velika mreža računalnikov, ki jih ljudje uporabljajo za komunikacijo med seboj. To je zelo pomembno, ker omogoča ljudem, da zlahka delijo informacije in ideje.


FORTIS VERITAS ne jamči varnosti te spletne strani ali vaše sposobnosti za komunikacijo z njo na spletu. Nekatere povezave lahko dovolimo kot udobje, vendar FORTIS VERITAS ni odgovorna za spletne strani tretjih oseb, ki so povezane s tem spletnim mestom ali za gradivo, ki ga objavlja nihče drug kot FORTIS VERITAS. Prosimo, upoštevajte, da se pravila spletnega mesta in politika zasebnosti povezanih spletnih mest lahko razlikujejo od naših in jih morate prebrati, ko uporabljate povezavo za dostop do druge spletne strani.


FORTIS VERITAS ni odgovorna za vsebino ali natančnost katere koli spletne strani tretjih oseb. To pomeni, da ne moremo zagotoviti, da so informacije na teh spletnih straneh točne, popolne ali zakonite.
 

Zaupnost osebnih podatkov

1. Uvod:

Podjetje FORTIS VERITAS d.o.o. se zavzema za zagotavljanje odličnih storitev svojim strankam, vključno z upoštevanjem njihovih skrbi glede zasebnosti.

2. Naša uporaba podatkov:

Vse prejete informacije hranimo kot zaupne. To pomeni, da te podatke uporabljamo za pomoč pri opravljanju našega dela in jih nikoli ne delimo z drugimi organizacijami.

3. Informacije:

Prosili vas bomo za vaše podatke npr. ime, naslov, telefonsko številko in elektronski naslov, v kolikor jih bomo potrebovali in ko nam želite poslati povpraševanje ali vprašanje. Te podatke bomo uporabili za odgovor na vašo e-pošto. Če ne želite posredovati teh informacij, se lahko odločite, da ne želite prejemati naših e-poštnih sporočil.

 

4. Iskanje:

Ko obiščete našo spletno stran, ne zabeležimo vašega imena, e-poštnega naslova ali drugih osebnih podatkov. To je zato, ker teh podatkov ne želimo zbirati brez vašega dovoljenja.

5. Internetni protokolni naslov (IP)


Vaš računalnik ima naslov IP vsakič, ko brskate po internetu. Ta številka se uporablja za diagnosticiranje težav na našem spletnem mestu, vendar vas ne identificira osebno. Zato je vsaka oseba na naši spletni strani anonimna.
 

6. Piškotki (ang. Cookies)
 

Naše spletno mesto uporablja piškotke za spremljanje vašega početja na spletnem mestu. Piškotki nam pomagajo olajšati uporabo spletnega mesta in ne vsebujejo osebnih podatkov. Če na vašem računalniku ne želite imeti piškotkov, lahko spremenite nastavitve brskalnika.
 

7. Varovanje osebnih podatkov
 

To je slovenska spletna stran in je subjekt slovenske zakonodaje. Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z vsakokrat veljavnimi predpisi. Prav tako se zavezuje, da bo varoval osebne podatke v skladu 24. členom Zakona o varstvu osebnih podatkov ter izvedel organizacijske, tehnične in logično – tehnične postopke in ukrepe, s katerimi se varujejo osebni podatki.  
 

V kolikor bo podjetje FORTIS VERITAS d.o.o. moralo razkriti podatke o vaši uporabi našega spletnega mesta, na primer vaše osebne podatke, bo to storil, tudi če se ne strinjate. To se bo naredilo le v primerih, ko tako zahteva zakon ali zaradi zaščite spletnega mesta ali ljudi, ki ga uporabljajo.
 

8. Sprememba podatkov o osebni varnosti
 

Ljudem bomo omogočili spreminjanje osebnih varnostnih podatkov na naši spletni strani, tako da boste vedno vedeli, katere podatke zbiramo in kako jih uporabljamo.
 

9. Povezave z drugimi stranmi
 

Če obiščete drugo spletno stran, ki ni spletna stran podjetja FORTIS VERITAS d.o.o., potem FORTIS VERITAS d.o.o. ni odgovoren za zasebnost ali vsebino na tej spletni strani. Prav tako ne odgovarja za piškotke drugih spletnih mest.
 

10. E-mailing lista
 

Po e-pošti vam pošiljamo informacije, za katere menimo, da se vam bodo zdele koristne. Ko se pridružite naši poštni listi, vam bomo pošiljali obvestila o člankih, novicah, akcijah in posebnih ponudbah našega podjetja FORTIS VERITAS d.o.o. Za pošiljanje e-pošte uporabljamo drugo spletno mesto. Če ne želite prejemati e-poštnih obvestil in informacij, se odjavite z naše e-poštne liste.
 

11. Prepovedana uporaba
 

Tega spletnega mesta ne smete uporabljati za motenje ali škodo ali za nadlegovanje ali žaljenje podjetja FORTIS VERITAS ali njegovih izdelkov, storitev ali ljudi. Tukaj tudi ne smete pošiljati nezaželene e-pošte.
 

12. Obrazložitev garancije
 

Ni zajamčeno, da bo to spletno mesto natančno, pravočasno ali dostopno. Niti FORTIS VERITAS niti katera koli tretja oseba ni odgovorna za morebitne napake ali težave na spletnem mestu. Če imate kakršne koli težave, nam to sporočite.

FORTIS VERITAS ne jamči, da bo vaš računalnik varen pred virusi ali drugimi težavami, če nekdo drug dostopa do njega brez vašega dovoljenja. Priporočamo, da uporabljate najnovejše različice brskalnika, namestite protivirusno programsko opremo in se izogibate odpiranju e-pošte oseb, ki jih ne poznate, ali priponk, ki jim ne zaupate.
 

13. Sprejemanje
 

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate s pogoji, ki urejajo vašo uporabo spletnega mesta. Poleg tega se z uporabo tega spletnega mesta strinjate z vsemi posledicami, ki bi lahko izhajale iz vaših dejanj.
 

14. Pregled
 

FORTIS VERITAS si pridržuje pravico, da kadar koli spremeni to stran in te pogoje in določila, te spremembe pa bodo začele veljati na dan, ko bodo objavljene na tej strani.

Ljubljana, 23.01.2023.
 

bottom of page